SANI
03-12-2012, 14:16
Η προδοσία, η κακοποίηση, το αίσθημα του ανικανοποίητου και της άνισης μοιρασιάς των συναισθημάτων, το δίνω αλλά δεν παίρνω - τόσο στις ερωτικές όσο και σε κάθε είδους σχέση, γονεική ή φιλική, προκαλούν αισθήματα οργής, θυμού και εσωτερικής σύγχυσης.
Πολλές φορές μέσα σε μία σχέση η εκτίμηση για το άλλο άτομο χάνεται λόγω κακής συμπεριφοράς ή έλλειψης επικοινωνίας . Στην περίπτωση που ο ένας άνθρωπος νιώθει αδικημένος , πληγωμένος και πικραμένος αλλά για λόγους όπως η αγάπη, η συνήθεια ακόμα και η σκέψη για εκδίκηση τον κρατούν μέσα στη σχέση, η συγχώρεση ίσως αποτελεί τη μόνη διέξοδο προς την κάθαρση και τη λύτρωση από τα αρνητικά συναισθήματα και την διαιώνιση τους.
δημιουργία SANI 03-12-2012
τελευταία καταχώρηση indian 21-09-2013
απαντήσεις 5
προβολές 7455
συμμετέχουν περισσότερο pasos (nikosmaron)
SANI
03-12-2012, 15:27
*fili2* :'( Πέρα από τη συγχώρεση, υπάρχει και η «συγγνώμη», μια λέξη που φαίνεται εξίσου δύσκολο να την προφέρουμε, ενώ είναι ακόμα πιο δύσκολο το να την εννοούμε. Όταν ζητάμε συγγνώμη, στην ουσία αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ό,τι κάναμε ή είπαμε σε βάρος κάποιου άλλου. Η ανάληψη της ευθύνης αυτής συνδέεται με το αίσθημα της δύναμης και όχι της αδυναμίας, αφού προϋποθέτει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να μπούμε στη θέση του άλλου και να δείξουμε ευαισθησία. Η ενσυναίσθηση αποτελεί θεμελιώδη ανθρώπινη δεξιότητα και όσοι τη διαθέτουν δημιουργούν πιο αρμονικές σχέσεις. Όταν ζητάμε συγγνώμη από κάποιον, σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει πραγματικά η σχέση που έχουμε μαζί του.
pasos (nikosmaron)
04-12-2012, 12:04
Πιστεύω πώς το να ζητάς συγγνώμη είναι το μόνο ευκολο….το δύσκολο είναι να το εννοείς πραγματικά ώμος … *sfyr*
SANI
08-12-2012, 17:20
«Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρέσει. Η συγχώρεση είναι πλεονέκτημα των ισχυρών» λέει ένα ρητό. Και αυτή ακριβώς τη δύναμη της συγχώρεσης μας προτρέπει να ακολουθήσουμε το συγκεκριμένο βίντεο.




indian
21-09-2013, 12:35
εχουμε αναλογισθει τι συμαινει οταν καποιος μας λεει συγχωρεσε με? η γλωσσα μας ειναι τοσο πλουσια και ενοιολογικα διδακτικη αρκει νατης δωσουμε σημασια και να ξεκλειδωσουμε τα μυστικα της, βεβαια μετα απο τη θεωρια στην πραξη κολαει το σιδερο. ας δουμε ενα μικρο παραδειγμα! μετανοω τι συμαινει? ετυμολογιᨴ μετα-νοω μεταβαλω το νου μου δηλ. αλαζω τροπο σκεψης για καποιο πραγμα η ενοια που μεχρι τωρα την προσεγκιζα διαφορετικα! και πολυ σωστα σανη το εξηγεις πραγματι να μπμουμε στη θεση του αλου!τι μας φωναζει η ιδια η λεξη? ετυμολογια συν-χωρα-με δηλ. μοιρασου τον χωρο μου ελα στη θεση μου δηλαδη, κατανοησε την αδυναμια μου και τα αιτια που με φερανε στο λαθος! ναι φιλε ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο ας το προσπαθησουμε εστω μηχανικα στην αρχη και ηδυναμη της συνηθειας θα φερει και τοποθητο αποτελεσμα! αρκει ναχουμε κατα νου παντα τι σημαινει αυτο που ζηταμε η μας ζητανε!!!
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτό το θέμα.
Διάβασε και αυτά